miércoles, 27 de julio de 2016

COMUNICAT CGT CASTELLÓ FRONT ALS INCENDIS QUE ASSOLEN ELS NOSTRES BOSCOS


COMUNICAT CGT CASTELLÓ FRONT ALS INCENDIS QUE ASSOLEN ELS NOSTRES BOSCOS  
El Dilluns 25 de Juliol, es va declarar un incendi forestal en les Penyes Aragoneses del terme municipal de Artana.

Avui 26 de juliol, aquest incendi ha arribat a la Serra de Espadà, un espai protegit i reserva natural.
Sempre hem dit a CGT que els recursos natural col•lectius, com son els nostres boscos, els nostres rius, barrancs i en general, tot el espai natural de les nostres comarques castellonenques, deuria de tindre una actuació permanent i tot el any.
Ara, ningú vol assumir mes responsabilitats que apagar el incendi. Açò es prioritari, però any rere any, el nostre interior es abandona, no es destinen recursos necessaris per la seva protecció, neteja, manteniment i inclús, aprofitament dels seus recursos. Per a ús col•lectiu, com podria ser el aprofitament de la biomassa, de les podes per material combustible per calfar el hivern a les residencies i locals de la tercera edat dels nostres pobles.
Moltes possibilitats tenen les muntanyes del nostre interior de Castelló, mes ningú vol fer res ni apostar per una economia sostenible, rural i ecològica, uns boscos nets i saludables, cada dia mes la despoblació augmenta.
Avui, pobles com Artana, Alcúdia, Veo, Ain, Eslida, Tales...., veuen les flames de prop i per tant, toca a la ciutadania assumir els costos de diners públics que es destinen a EFECTIUS ANTIINCENDIS, a la UME, avions, helicòpters, voluntariat..., un salut solidari des de CGT, a tot el seu esforç i dedicació. Esperem que ningun accident ni desgracia tinguem que lamentar.
Mes a CGT tenim clar que la millor prevenció front als incendis en un bosc sostenible, net i comunal, amb aprofitament dels seus recursos per a la gent dels nostres pobles, una cultura i una política col•lectiva i llibertaria, no com ara, que sempre plorem quan el mal ja esta fet.
Senyors i senyores polítiques, es hora de apostar per els nostres boscos i muntanyes, es la seva inoperància i passotisme CARA AL MON RURAL, una de les causes de aquests incendis que assolen els nostres termes municipals.


2 comentarios:

  1. http://www.elconfidencial.com/espana/comunidad-valenciana/2016-07-25/incendio-violento-amenaza-sierra-de-espadan-en-castellon_1238653/

    ResponderEliminar
  2. http://www.levante-emv.com/castello/2016/07/27/siniestro-detona-bombas-guerra-civil/1449368.html

    ResponderEliminar